Бойко Борисов: Българската политика е напълно самостоятелна

Бойко Борисов: Българската политика е напълно самостоятелна
A A+ A++ A

Никой не може да влияе на политиката на България, беше категоричен премиерът Бойко Борисов в първия си коментар по темата за разрива в ДПС и интереса на Турция да влияе на вътрешната политика на България.

"Много маски падраха само за няколко дни, което показва, че действително има интерес към нашата вътрешна политика, да има възможност да й се влияе от страна на Турция. Съвестта ми е чиста, защото на Ахмед/Доган/ аз му казах всичко. Искам специално да му благодаря и той ме разбра. И вицепремиерът им, и външният министър/бел.ред на Турция/, които трябваше да дойдат в събота, не дойдоха, защото аз им отказах среща с мен. Казах им, че България е свободна държава, на частно посещение всеки може да дойде, но това би бил много лош знак и би се разчело лошо от правителството и българите като цяло, като народ", заяви премиерът.

Борисов се надява страната ни да продължи да работи добре с турското правителство, солидарно, като НАТО-вски държави и да не си прехвърляме проблеми. Външната политика на България се води на ниво правителство, на ниво външни министри, премиер и президент.

"Мисля, че когато те са ни помагали в бежанската криза, аз на висок глас съм изказал своята благодарност. Разбира се, има много теми, по които ние не сме се разбирали и тогава пак тихо, но достатъчно твърдо съм им казвал, че не съм съм съгласен с това, което правят и то им се върна", добави Борисов.

България е избрала пътя си и никой не може да й влияе, беше категоричен Бойко Борисов:

”За мен това са абсолютни внушения, че има някакъв спор чрез ДПС за отношенията с Русия и с Турция. Искам и с двете държави да имаме приятелски отношения. Аз съм си избрал и това ми е призванието - да защитавам България и мисля, че го правя по най-добрия начин. Така че думата между или кое да се избира въобще не стои на внимание. Ние сме си избрали пътя и България, ето виждате, с европейската солидарност какво се строи и какво правим. Така че се надявам и Русия, и Турция да се равняват по България и да се спре с тези конспиративни теории, че някой можел да ни повлияе. Не”, заяви категорично премиерът.

Бойко Борисов коментира това при откриването на част от Северната скоростна тангента на околовръстното шосе на София.

#политика #България #Бойко Борисов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници