Започва битката за наградите ''Бафта''

Започва битката за наградите ''Бафта''
Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Актьорът Джон Бойега от новия филм от сагата „Междузвездни войни“ и звездата на еротичната драма „50 нюанса сиво“ Дакота Джонсън са сред номинираните за наградата „Изгряваща звезда“ на тазгодишните награди „Бафта“ (Британската академия за театрално и филмово изкуство), пише Би Би Си.

Британецът Бойега, който изигра образа на щурмовака Фин в „Силата се пробужда“ и Джонсън, която влезе в ролята на стеснителната Анастейжа Стийл, ще се надпреварват още с Бри Ларсън, която участва в драмата „Стая“, и актьора Тартън Егъртън от филма „Кингсмен“. За наградата ще се бори и Бел Поули, която участва във филма от 2015 г. „Дневниците на тийнейджърката“.

Звездата на Бойега изгря тази година след като на него беше поверена една от главните роли в дългоочакваното седмо продължение на „Междузвездни войни“. Преди това той е имал само една водеща роля – в комедията „ Attack the Block“, както и по-малки роли в телевизионни продукции. Тази година той трябва да участва редом до Том Ханкс и Ема Уотсън във филмовата адаптация на романа на Дейв Егърс „Кръгът“.

Дакота Джонсън, която е дъщеря на Мелани Грифит и Дон Джонсън, получи световна слава с главната роля във филмовата адаптация на еротичния роман „50 нюанса сиво“. Преди това тя е участвала и във филмите „Социалната мрежа“, „Внедрени в час“ и сериала „Бен и Кейт“.


#Дакота Джонсън #БАФТА #Мелани Грифит #Дон Джонсън #''Междузвездни войни''

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Лайфстайл
Последно от Лайфстайл

Всички новини от Лайфстайл »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници