Швеция призна за сексуално насилие от мигранти миналото лято в Стокхолм

Швеция призна за сексуално насилие от мигранти миналото лято в Стокхолм
Източник: БГНЕС
A A+ A++ A

Шведската полиция потвърди появилите се през уикенда информации за множество посегателства от сексуален характер на музикален фестивал в Стокхолм миналото лято, но отрече твърденията, че е покрила случая, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Досега правоохранителните органи изобщо не бяха споменавали за този инцидент. През уикенда шведският вестник "Дагенс нихетер" първи писа, че голям брой жени са били обект на сексуално насилие по време на музикалния фестивал в столицата през август и че много мъже са били задържани заради случилото се, като повечето от тях били афганистанци.

Днес говорителят на шведската полиция Варг Гиландер потвърди данните, изнесени от изданието. Той обаче не потвърди информациите на вестника, че повечето от задържаните са били афганистанци, а само каза, че става дума за млади мъже, които не са от Швеция.

Говорителят на полицията отрече твърденията за укриване на случая, но добави, че предвид естеството на извършените престъпления, полицията е трябвало още тогава да съобщи за тях.

#сексуални посегателства #Швеция #Стокхолм

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници