В столичния квартал "Овча купел" проплакаха от мигрантска напаст

В столичния квартал "Овча купел" проплакаха от мигрантска напаст
Източник: БГНЕС
A A+ A++ A

Имигранти от Центъра за настаняване на бежанци се събират по цял ден на групи буквално под прозорците на живеещите в столичния квартал "Овча купел". Страх и напрежение царят в района, а хората, които живеят близо до Центъра, се оплакват от постоянни проблеми, съобщава Нова тв.

Хората разказват, че ежедневно млади жени стават обект на подвиквания и намеци. Живеещите там се страхували дори да пратят децата си сами до магазина, заради големи групи мъже бежанци, които се събирали около блоковете.  

Недоволните готвят протести и заплашиха да блокират Околовръстното шосе заради бездействието на МВР спрямо бежанците.

Въпреки многобройните депозирани жалби, хората не получават никакво съдействие от институциите. Затова те прибягват до посредничеството на медиите. В поредно отворено писмо до медиите жителите на "Овча купел" заявяват: "Тълпите с мъже от североафрикански произход от гарата в Кьолн за нас са ежедневие. Страхуваме се да пуснем децата си до магазина!".

Преди месец отново в писмо до медиите те дори обвиниха МВР, че си затваря очите за незаконния трафик на бежанци, който се случва пред очите им. Живеещи в квартала разказаха тогава, че редовно по 100-200 чужденци се събират пред близките блокове, а вечер идват таксита и бусове, които ги извозват в неизвестна посока, припомня "Сега".

"Преди месец бях убедена, че проблем в района са единствено нелегалните мигранти. Днес изпитвам ужас от гледката как в общежитието настаняват около 50-тина нови "съседи", възмущава се Неда Дойчинова.

"Уважаеми политици, имате шанс да ме освободите от чувството, че съм "малцинство" в собствената си държава. Имате шанса да промените ситуацията, в която български семейства се налага да ограничават собствената си свобода, заради "тяхното" право на свободно придвижване", завършват писмото жителите на квартал "Овча купел".






#мигранти #Овча купел

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници