Владимир Путин пред ''Билд'': Русия ще продължи демократичното си развитие

Владимир Путин пред ''Билд'': Русия ще продължи демократичното си развитие
Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Руският президент Владимир Путин не е съгласен с американския си колега Барак Обама, който възприема Русия като регионална сила, а американската нация – като изключителна. Държавният глава на Русия е заявил това в интервю за германският вестник Bild, предаде Интерфакс.

„Не, аз не възприемам тези думи (изявлението на Обама. Всеки, особено президентът на Съединените щати, има право на собствено мнение за своите партньори или за други страни. Това е неговото становище, точно както и убеждението му, че американската нация и САЩ са изключителни. Аз не съм съгласен нито с едното, нито с другото“, каза Путин.

Като допълнение, руският държавен глава заяви, че страната му ще продължи демократичното си развитие.

Русия „отдавна е направила своя избор“ в подкрепа на демокрацията и последователно тя бива развивана, каза президентът Владимир Путин в интервюто си за Bild.

„Ние си научихме урока след едноличното управление от страна на една политическа сила - Комунистическата партия, КПСС. Затова, разбира се, отдавна сме направили своя избор и ще развиваме демократичните институции в страната. 77 партии в Русия могат да вземат участие в парламентарните избори. Върнахме се към директните избори за губернатори.''

#Русия #Владимир Путин #Барак Обама #развитие #СИЛА

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници