Борисов: Видях се със Сашо Дончев, разбрахме се - и двамата сме били жертви на интрига

Борисов: Видях се със Сашо Дончев, разбрахме се - и двамата сме били жертви на интрига
Бойко Борисов Източник: БГНЕС
A A+ A++ A

Драмата с Овергаз е приключена, след като премиерът Бойко Борисов е провел в петък сутринта среща с шефа на газовата компания  Сашо Дончев. Това обяви в кулоарите на парламента министър-председателят, преди да влезе в пленарната зала за петъчния парламентарен контрол.  

Двамата са изяснили, че страховете им във връзка газоподаването по Нова година са били плод на недоразумение. „Може да го потвърди, защото винаги сме имали добра комуникация с него, свързано с инфраструктурата в газовия бизнес и либерализацията на пазара. Оказа се, че и моите страхове и неговите са били плод на една действително интрига”, поясни Бойко Борисов.

Министър-председателят обясни, че с Дончев са се разбрали. „С времето всяко едно нещо си идва по местата”, заяви той.

В края на миналата година премиерът Бойко Борисов свика извънредно шефовете на енергийните дружества, заради оповестеното от "Газпром експорт" спиране на доставките за „Овергаз" заради задължения и опасността 200 хил. души да останат на студено не само на Нова година, а и след това. Тогава от частното газово дружество заявиха, че това не е вярно и нямат неплатени сметки към руската компания. След което сключиха договор с обществения доставчик "Булгаргаз", който пое изпълнението на  доставките. Още в първите дни на януари Овергаз се разплати с държавната компания, като доказа, че няма финансови затруднения и плаща реодвно доставките.

"Преди нова година станахме свидетели на някакъв фарс, който и до този момент не мога да разбера каква му беше целта. Аз не знам кои са сценаристите, но във всеки случай беше много лошо изиграно всичко. От нещо, което е ежедневие на технолозите, се направи проблем – също непонятно какъв”, заяви преди дни Дончев.

Той отрече "Овергаз" да има какъвто и да било конфликт с „Газпром”. Изпълнителният директор обясни, че компанията има договор за доставка на 40 млрд.куб м природен газ, от които са доставени 17 млрд. куб м.

#Овергаз #Бойко Борисов #Сашо Дончев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници