И след оставката на Груевски парламентарните избори в Македония са под въпрос

И след оставката на Груевски парламентарните избори в Македония са под въпрос
A A+ A++ A

Лидерите на четирите основни политически сили в Македония не успяха да се разберат за нови парламентарни избори в страната. Опозиционният лидер Зоран Заев не се съгласи да участва при предложените условия за избори на 24-и април.

Разговорите в Скопие се провеждаха с посредничеството на еврокомисаря Йоханес Хан. След 10 часовите преговори стана ясно, че няма да се спази политическото споразумение, постигнато след протестите срещу правителството на премиера в оставка Никола Груевски.

Опозиционният лидер Зоран Заев оповести несъгласието на Социалдемократическия съюз и исканията за медийна регулация и изчистени избирателни списъци:

"За нас не са приемливи избори без навременна регулация на медиите и без изчистени избирателни списъци. Ако се проведат избори на 24-и април, ние на такива избори няма да участваме. Ще продължим да се борим за свободна и демократична Маккедония", каза той.

По думите на Никола Груевски, който вече подаде оставка като премиер, ЕК, в лицето на комисаря Хан, не отхвърля възможността изборите да са на 24 април, в съответствие със споразумението.

Груевски потвърди, че оттеглянето му като премиер, ще влезе в сила 100 дни преди вота.

#Зоран Заев #Никола Груевски #избори

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници