Снегорините работят постоянно, заяви Йорданка Фандъкова

Снегорините работят постоянно, заяви Йорданка Фандъкова
A A+ A++ A

Над 200 са снегопочистващите машини на терен. Това каза пред журналисти кметът на Столична община Йорданка Фандъкова.

Фандъкова посочи, че превантивно е спряно движението към Витоша, за да може да се почиства, тъй като положението там е сериозно. "Когато е възможно ще бъде възстановено, към момента обаче няма проходимост към Алеко и Златните мостове, така че моля гражданите да се съобразят с това", призова кметът на София.

"Цялата техника е постоянно на терен, така че да може да се осигурява движението. Най-важното е, въпреки тежката зимна обстановка, че навсякъде на територията на общината градският транспорт се движи, с тези две изключения във високата част на града", заяви Фандъкова. Тя уточни, че сигналите на граждани са за паднали дървета и клони и са обработени 20 сигнала. "Със сигурност обстановката е зимна, тежка, така че гражданите трябва да са подготвени, че снежната покривка е сериозна. Според прогнозите се очаква снеговалежът да намалява постепенно, което означава, че постепенно ще се влезе и в другите улици", коментира още Йорданка Фандъкова.

Кметът на София призова гражданите, които забележат хора, които няма къде да пренощуват, да се обаждат на телефон 112, за да бъдат прибрани в Центъра за кризисно настаняване за бездомни хора. "Ще изпращаме екипи, които да ги приберат, за да не ги оставим да нощуват на улицата", увери Фандъкова.

Тя допълни, че по-късно днес ще бъде свикан Оперативният щаб за зимната обстановка за координиране на всички служители, които работят на терен.

#снегорини #столица #София #Йорданка Фандъкова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници