Обстановката в страната е усложнена, заявиха от МВР

Обстановката в страната е усложнена, заявиха от МВР
A A+ A++ A

Обявено е бедствено положение в Община Смолян. Няма данни за бедстващи хора, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Усложнена е метеорологичната обстановка на територията на страната. В дежурните центрове на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“ са подадени десетки съобщения за паднали дървета, наводнени приземни етажи и инфраструктура, и нарушено електрическо захранване. Червен код за опасно време е обявено за областите Смолян, Хасково и Кърджали.

Бедствено положение е обявено за територията на община Смолян. Валежите са предизвикали преливане на реките Черна и Бяла. Екипите на РД „Пожарна безопасност и защита на населението“ работят по отстраняването на паднало дърво и земна маса на околовръстния път на града. Отводняват се различни обекти в населеното място.

Сигнали за наводнения има и на територията на област Кърджали. Пожарникари отводнят приземни етажи на 26 къщи в Момчилград. През нощта са били евакуирани петима души край село Жинзифово. Получени са сигнали за паднали дървета и по пътя за село Русалско. Над 40 сигнала за паднали дървета, клони и други предмети има на територията на област Пловдив. Пожарни екипи работят за отстраняването им.

Нарушено електрозахранване има в населени места на територията на областите Враца, Кюстендил и Пазарджик.

#МВР #зима #сняг #път #обстановка

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници