Рони О'Съливан е господар на снукър Мастърс за рекорден път

Рони О'Съливан е господар на снукър Мастърс за рекорден път
Monique Limbos
A A+ A++ A

Рони О'Съливан може и да си беше взел 8-месечна почивка от професионалния снукър, но това не му попречи да се завърне сред най-големите майстори и да триумфира за рекорден шести път с най-ценния трофей извън ранкинг системата – този от Мастърс.

Видео от фреймовете, церемонията по награждаването и подробности за финала на снукър Мастърс вижте в Sporta.bg

Ракетата цяла седмица омагьосваше зрителите в „Александра Палас“ с магическите си изпълнения, а самият Бари Хоукинс също имаше сериозен принос за впечатлението, че изданието на турнира през 2016 година е едно от най-качествените в историята.

Финалът обаче разочарова откъм интрига, защото О'Съливан размаза съперника си с 10:1, а Ястреба приличаше по-скоро ма аматьор, отколкото на онзи великолепен майстор, който разпиля Джъд Тръмп с три сенчъри брейка в полуфиналите.

Рони О'Съливан вече изравни рекордьора по титли от Мастърс – легендарния Стивън Хендри, който също има шест трофея от най-престижната не-ранкинг надпревара. Освен титлата, връчена му от добрия му приятел Джими Уайт, Ракетата получи и чек за 200 хиляди паунда.

С изключение на ужасяващото си представяне във финала, Бари Хоукинс заслужи само поздравления за рейда си в турнира, особено при положение, че преди тази година изобщо не бе печелил мач в Мастърс. Той си тръгна с парична премия от 90 хиляди паунда.

Рекордът за най-изразителна победа във финал на Мастърс също бе изравнен – Стив Дейвис обезличи Mайк Халет с 9:0 през 1988 година, а сега Рони смаза Хоукинс с 10:1 (вторият по изразителност триумф е на Шон Мърфи, който изненадващо разнищи Нийл Робъртсън с 10:2 миналата година).

#снукър #Рони ОСъливан

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници