Новият десен проект не е закриване на ДСБ, според Радан Кънев

Новият десен проект не е закриване на ДСБ, според Радан Кънев
Източник: БГНЕС
A A+ A++ A


Новият десен проект не е закриване на ДСБ, а изисква засилване на партията. Това каза днес във Варна председателят на партията Радан Кънев. Той допълни, че ДСБ търси разширяване на подкрепата, привличане на широки граждански и политически кръгове с общи позиции към настоящото управление и общо виждане за нуждата от реформи в страната. На този етап не говорим за коалиции, заяви Кънев.

Дали ДСБ ще излезе от Реформаторския блок ще реши националното събрание на партията, заяви в отговор на въпрос председателят на партията. Радан Кънев допълни, че националното събрание на ДСБ ще е на 13 март. На 23 януари пък партията има национално съвещание на общинските и областните лидери заедно с кметовете и общинските съветници. И на двете събрания ще бъдат обсъждани сериозни решения за преструктуриране на ДСБ, промяна на устава й, промяна в нейното политическо позициониране и организационно укрепване.

Той коментира още, че начинът, по който е извършена поръчката за изграждането на първите два лота на автомагистрала "Хемус" от Ябланица в посока Варна, компрометира цялостния проект. Според Кънев "тази категорично непрозрачна поръчка с победители анонимни офшорки, зад които прозират интересите на най-големите олигарси в страната, и с цена 60 процента над обявената заплашва да компрометира и провали целия проект".
Кънев посочи, че на този етап отговорността за тази поръчка е на агенция "Пътна инфраструктура", а неговото мнение е, че липсата на прозрачност около поръчката и достигнатия краен резултат е едно от многото основания да бъде поискана оставката на ръководството на агенцията. Според него, ако този проект се развива и за следващите лотове по този начин, той не може да бъде платен.

#ДСБ #реформаторски блок

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници