Камерън: Възможни са нови санкции срещу Русия след разкритията за Литвиненко

Камерън: Възможни са нови санкции срещу Русия след разкритията за Литвиненко
A A+ A++ A

Британският премиер Дейвид Камерън "не изключва нови ограничителни мерки" срещу Русия, след като днес в Лондон беше публикуван доклад за причините за смъртта на бившия агент от КГБ Александър Литвиненко.

“Разбира се, ние не изключва такива действия”, каза Камерън. „Още веднъж много внимателно и задълбочено разглеждаме текста на доклада”, добави той.

От Москва са убедени, че действията на Лондон са политически мотивирани. Както заяви говорителката на външно министерство Мария Захарова: „Русия няма причина да очаква окончателният доклад да бъде обективен и безпристрастен”.

Александър Литвиненко, на който Лондон предостави убежище, почина на 23 ноември 2006 г. Смъртта му е следствие на отравяне с радиоактивен полоний, но обстоятелствата около нея все още са неизяснени и противоречиви.

В интервюто си Камерън заяви още, че "Великобритания е напълно несъгласна с руските бомбардировки в Сирия, истинската цел, на които се твърди, че са представители на „умерената опозиция”.

"В момента имаме много трудни отношения с Русия във всички области”, заяви британският премиер. „Сирия е част от причините”, допълни Камерън, като добави, че руските въздушни удари само усложняват ситуацията.

В същото време британският премиер призна, че Великобритания се нуждае от сътрудничество с Москва, за да се постигне урегулиране на сирийския конфликт. Въпреки това, той подчерта, че към тези контакти се подхожда „хладнокръвно и с широко отворени очи”.

#Дейвид Камерън #Русия #Александър Литвиненко

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници