ЦСКА с престижна победа в контролите

ЦСКА с престижна победа в контролите
БГНЕС
A A+ A++ A

ЦСКА започна по най-добрия начин подготвителния си лагер на турска земя с престижна победа 4:2 в първата си контрола срещу седмия в украинската Висша лига Александрия.

Въпреки че става въпрос за неофициален двубой, със сигурност „армейците“ могат да натрупат самочувствие от успеха срещу такъв съперник, след като те самите се подвизават в третото ниво на футбола в България, а Александрия е в средата на класирането на седмия шампионат в ранглистата на УЕФА.

Повечето попадения паднаха през първото полувреме, а с основен принос за два от головете на ЦСКА бе Станислав Маламов. В 10-ата минута той напредна по десния фланг и центрира отлично на далечната греда в наказателното поле, откъдето Момчил Цветанов с чудесно воле по диагонала откри резултата.

В 25-ата минута след ново центриране от фланга на Маламов се стигна до разбъркване пред малкия пенал, защитниците на украинците не можаха да изчистят и Костадин Хазуров от близка дистанция се разписа за 2:0.

Малко по-късно Ленов изпревари стража на „червените“ Анатоли Господинов за центриране по земя отдясно и намали на 2:1, но в 28-ата Момчил Цветанов с великолепно изпълнение на пряк свободен удар възстанови по-комфортния аванс на ЦСКА. При нарушението пред наказателното поле Имереков бе изгонен, но на негово място влезе друг играч и двата тима продължиха при числено равенство.

Александрия върна още едно попадение в самия край на първата част, когато Господинов увисна и топката бе пратена в напречната греда, а при добавката на празна врата Банада вкара за 3:2.

Голям пропуск в 85-ата минута направи новото попълнение на ЦСКА Николай Динчев, който можеше да завърши великолепна акция с първи гол за „армейците“, но вместо това от няколко метра разтресе напречната греда.

Все пак, в последните секунди на срещата Преслав Йорданов се разписа и фиксира крайното 4:2 в полза на ЦСКА.

#ЦСКА

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници