Левски и ЦСКА София с общ призив към феновете преди вечното дерби днес

Левски и ЦСКА София с общ призив към феновете преди вечното дерби днес

БТА

A A+ A++ A

Ръководствата на Левски и ЦСКА София се обединиха с призив към феновете в часовете преди вечното дерби на българския футбол. Двата отбора се срещат днес от 14.45 часа а от двата клуба апелираха към привържениците си да не хвърлят ракети и бомби, които биха застрашили живота и здравето на зрителите на Националния стадион.

"Армейци, предстои ни Вечното дерби между ЦСКА и Левски. Двубой, който всеки футболен фен, независимо от клубната си принадлежност, очаква с нетърпение. Битка, която десетилетия наред придава смисъл на българското първенство. Мач, заради който много малки деца са ставали големи футболни фенове.

Докато всички очи са вперени в случващото се на ст. „Васил Левски“, нека бъдем за пример. Подкрепата ви е безрезервна, хореографиите – за пример, страстта – истинска. Така, както трябва да бъде. Но нека ограничим изразяването на любовта си към любимия отбор до позволените средства.

Апелираме с цялата си вяра в разума на „червената“ публика да не се хвърлят застрашаващи живота ракети и бомби. И тъй като историята помни - нека не тежи на съвестта ни пострадал фен, нека не разплакваме нечия майка, нека не отказваме децата от магията на футбола. Феновете ни са доказвали, че могат да проявяват мъжество и без непозволени средства. Нека го направим отново. На стадиона място за агресия няма. Всички сме хора, всички сме българи", се казва в изявлението на изпълнителните директори на "червените" Филип Филипов и Стоян Орманджиев.

Подобно обръщение направи и изпълнителният директор на Левски Даниел Боримиров.

"Левскари, да подкрепим любимия отбор на националния стадион „Васил Левски“ както сме го правили винаги – безрезервно и страстно от първата до последната секунда на мача.

Да създадем европейска атмосфера по трибуните, но само с позволени средства, защото футболът не е война, а съперничество на терена. Не използвайте сигнални ракети и пиротехника, защото те могат да бъдат изключително опасни за здравето и живота на всеки един зрител на трибуните на стадиона и носят солидни глоби за клуба.

Вярвам в безрезервната Ви подкрепа и съм сигурен, че за пореден път публика и отбор ще бъдат едно цяло", се казва в изявлението на Боримиров.

#"Левски" #Левски-ЦСКА #ЦСКА #Вечното дерби

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници