Теменужка Петкова: Няма населени места без електрическо захранване

Теменужка Петкова: Няма населени места без електрическо захранване
Теменужка Петкова Източник: БГНЕС
A A+ A++ A

Няма населени места без електрическо захранване към настоящия момент. Това каза министърът на енергетиката Теменужка Петкова по бТВ. В кризисната ситуация и трите ЕРП-та са реагирали адекватно и за по-малко от 72 часа електрозахранването е било възстановено във всички населени места в страната, където имаше проблеми, подчерта Петкова.

На въпрос каква е причината за прекъсване на електрическото захранване, министър Петкова отговори: „Причината е комплексна. На първо място, видяхте какви са метеорологичните условия - получи се обледяване не електропроводите, което доведе до скъсване на места и то води от своя страна води до прекъсване на електрическото захранване”.

Министърът поясни, че най-тежко е било положението в село Гложене , област Враца. „Аз бях на място, разговарях с колегите от ЧЕЗ. Те от своя страната обясниха , че в своята инвестиционна програма са предвидили средства за възстановяването на стълбове, които са стари и водят до проблеми. Снегът, който беше паднал, беше много сериозен”, заяви Петкова.

Във връзка с ниските температури и дали може да се очаква срив в енергийната ни система, ако се повиши потреблението на електричество през студените дни енергийният министър бе категорична, че системата ни е стабилна. „Българските граждани трябва да бъдат спокойни. В момента товарът на мрежата е 6000 МВт, всички мощности работят”, заяви Петкова, цитирана от агенция Фокус.

#електрозахранване #Теменужка Петкова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници