1.26 млрд. лева е бюджетът на София за 2016 г.

1.26 млрд. лева е бюджетът на София за 2016 г.
A A+ A++ A

1.26 млрд. лева е бюджетът на София за 2016 г. , който беше приет днес от Столичния общински съвет без гласовете на БСП, АБВ и социалдемократите.

Орлин Алексиев, председател на постоянната комисия по финанси и бюджет посочи, че капиталовата програма на Столичната община е на стойност 421 млн.лв., от които по оперативни програми осигурените средства са 195 млн.лв. Заложените собствени приходи са 589 млн.лв., със 7 млн.лв. повече от миналата година.

Увеличение има в средствата за спорт, които през тази година стават 2,2 млн.лв., посочи Алексиев. По думите му увеличение има в парите за строителната програма - 32 млн.лв. са предвидени за реконструкции и цялостно изграждане на улици и мостове. 34 млн.лв. са предвидени за текущи ремонти на улици, отделно 10 млн.лв. се отделят за улици в крайните квартали, каза Орлин Алексиев.

"Смятам, че това е бюджет, който ще ни позволи да продължим активната работа, да променяме условията, в които живеем всички ние и да се опитаме да привличаме повече инвеститори и повече туристи", заяви столичният кмет.

Одобреният бюджет обаче не отговаря на вижданията за развитие на София на общинските съветници от БСП.  Одобрените средства са за издръжка на цялата система в столична община - и здравеопазване, и образование, и зелени системи, и заплати на администрацията, заяви Калоян Паргов. "Фактически само 150 - 200 милиона ще бъде въздействието, което Столична община ще има върху околната среда и заобикалящия ни свят в София, което е крайно недостатъчно и то, защото тлъстата плънка в лицето на еврофондовете отсъства тази година, поради лошото планиране на правителството за миналата година. Затова 2016-а ще е нулева и видимо всички ще я усетим на гърба си", каза още Паргов.

#Столичен общински съвет #бюджет на София

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници