Спрягат Кунева за министър на просветата

Спрягат Кунева за министър на просветата
A A+ A++ A

Шефовете на Реформаторския блок обсъждат варианта вицепремиерът Меглена Кунева да поеме Министерството на образованието, пише "24 часа". Самата тя не участвала в лидерската сбирка, понеже не е в България.

В интервю пред изданието проф. Тодор Танев казва: "Приемам всичко като политолог.  Знаех, че това ще се получи. От няколко места се засичат нещата. От оперативната програма през фонда за научни изследвания, през страха да не излезе някаква инициатива по някакъв начин грешна и се искал жертвен агнец. Няма да стана такъв, защото нямам основание да се срамувам от петте законодателни акта и от оперативната програма, и от четирите колежа, които започнаха работа експериментално".

Бившият образователен министър Даниел Вълчев обяви в предаването  "Още от деня" по БНТ, че Реформаторският блок ще излезе със солидна кандидатура за овакантения неочаквано пост.

По-рано днес Вълчев изрази мнение, че би било странно от ДСБ да предлагат човек за министър.

"Право на министър-председателят е кой да бъде в неговия екип и ако той е преценил, би могъл да направи промени. Министър Танев е много възпитан и интелигентен човек", каза Даниел Вълчев. Според него предстои тежка година за образователната система. "Непрекъснато натоварваме децата все повече и повече. По-добре е да знаят по-малко, но наистина да го знаят", каза той.


#министър #образованието #Меглена Кунева #Даниел Вълчев #проф. Тодор Танев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници