Външно поиска Еврокомисията да се намеси заради блокираните пунктове с Гърция

Външно поиска Еврокомисията да се намеси заради блокираните пунктове с Гърция
БГНЕС
A A+ A++ A

Заради продължаващото блокиране на граничните пунктове между България и Гърция, Министерство на външните работи информира официално Европейската комисия за създалата се ситуация и поиска от ЕК да предприеме действия за преодоляването на проблема във възможно най-кратък срок.

България е убедена, че Гърция не изпълнява свои задължения, свързани с основни свободи в рамките на ЕС, като свободното движение на хора и стоки между държавите-членки.

В писмото до Еврокомисията българската страна изразява становище, че поради създалата се ситуация Гърция не изпълнява свои задължения, свързани с основни свободи в рамките на ЕС, като свободното движение на хора и стоки между държавите-членки.

България настоява за спешни действия от страна на Европейската комисия в съответствие със законодателството на ЕС.

Междувременно МВР съобщи, че от 17.00 часа движението е преустановено на ГКПП "Илинден – Ексохи" за всички превозни средства. Очаква се към 22.00 часа да започне пропускането на леки коли и автобуси. На ГКПП "Кулата – Промахон" не се пропускат товарни автомобили, леки и автобуси преминават в двете посоки. През другите пунктове на българо-гръцката граница засега трафикът е нормален.

#ЕС #Европейска комисия #Гърция #фермери #блокада на пътища

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници