Районните кметове в София имат два месеца да предложат промени в транспортната наредба

Районните кметове в София имат два месеца да предложат промени в транспортната наредба
БГНЕС
A A+ A++ A

От тях се чакат мнения за това кои улици да бъдат част от зелената и синята зона за платено паркиране. Кметовете имат два месеца да дадат всичките си идеи за подобряване на ситуацията с трафика и паркирането в града, каза председателят на Столичният общински съвет Елен Герджиков.

Предложенията на районните кметове в София ще имат сериозна роля при изработването на новата транспортна наредба на града, съобщи днес по БНТ председателят на Столичния общински съвет Елен Герджиков. От тях се чакат мнения за това кои улици да бъдат част от зелената и синята зона за платено паркиране. Кметовете имат два месеца да дадат всичките си идеи за подобряване на ситуацията с трафика и паркирането в града, допълни Герджиков.

Председателят на общинския съвет потвърди, че отново на дневен ред е въвеждането на безплатното паркиране за 15 минути в синята и зелената зона. Идеята не е нова, но предишния път не получихме от Центъра за градска мобилност техническо решение, което да гарантира стриктния контрол, обяви Елен Герджиков.

Той подкрепи крактовременно безплатно паркиране, но уточни, че трябва внимателно да се помисли къде може да е разрешено то. Според Герджиков подходящите места са около училища, детски градини и болници.

 

#Столична община #София #обществен транспорт #кмет

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници