Путин поразчисти висшия генералитет от няколко силови ведомства

Путин поразчисти висшия генералитет от няколко силови ведомства
под лиценза на creative commons
A A+ A++ A

Руският президент Владимир Путин е освободил от постовете им десет генерали от различни силови ведомства, предаде РИА "Новости", като се позова на указ, публикуван на интернет портал за правна информация.

По-конкретно Путин е съкратил ръководителя на следствения комитет в Чечения Сергей Девятов, зам.-ръководителя на московското следствие Алексей Зязев, зам.-началника на отдела по управление на кадри към руското вътрешно министерство Юрий Костенко, ръководителя на апарата в министерството на извънредните ситуации Роберт Киреев.

Нов зам.-началник има и антикорупционният отдел в министерството на вътрешните работи. Рокади има и във Федералната служба за контрол на наркотиците.

Пред репортери говорителят на Кремъл Дмитрий Песков уточни, че смяната на ръководителя на следствието в Чечения е обикновена рокада и няма връзка с разследването на убийството на опозиционния лидер Борис Немцов. Един от заподозрените за убийство на Немцов, Заур Дадаев, е служил в полицията на Чечения и бе описан от Кадиров след убийството като "истински патриот на Русия".

 

#Путин #генерали #Русия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници