Само 5 разкрити извършители от 50 атаки срещу влакове отчита МВР

Само 5 разкрити извършители от 50 атаки срещу влакове отчита МВР
БГНЕС
A A+ A++ A

Общо 50 случая на хвърляне на твърди предмети по подвижни влакови състави са регистрирани в дирекция "Жандармерия" на МВР през 2015 г. Разкрити са едва петима от извършителите или 10%, сочи в писмен отговор на депутатски въпрос вицепремиерът и вътрешен министър Румяна Бъчварова, цитирана от БГНЕС.

Счупени или спукани са 42 стъкла на локомотиви и вагони. Има един пострадал служител на БДЖ, допълва статистиката министърът. Според справката за деянията са установени като автори 2 малолетни и 2 пълнолетни лица, които са хвърляли камъни срещу влакове.

На територията на железопътна инфраструктура през миналата година в жандармерията са регистрирани и 310 принудителни спирания на влакови композиции. При 15 случая спирането е било възможно "чрез поставянето на твърди предмети на железния път, представляващи реална предпоставка за възникване на железопътни произшествия и инциденти", уточнява Румяна Бъчварова.

Досъдебните производства за унищожаване и повреждане на имущество на холдинг "БДЖ", образувани през миналата година, са едва девет. Нито едно от тях не е приключило с мнение за даване на съд на извършителя.

 

#влак #хулиганска проява #съд #МВР

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници