Осем месеца затвор за шофьор със 7,56 промила алкохол

Осем месеца затвор за шофьор със 7,56 промила алкохол
A A+ A++ A

Лишаване от свобода в размер на 8 месеца ефективно при общ режим – такова наказание получи 44-годишният Румен С. , за шофиране след употреба на алкохол.

Той е осъден по бързо производство по внесен обвинителен акт на Районна прокуратура-Пловдив, съобщиха от там. На 13 февруари 2016 г., около 18 часа, Румен С. шофирал „Пежо 306“ в посока Карлово, а в другата лента се движел лек автомобил „Фолксваген Пасат“. До разклона за с. Войнягово в непосредствена близост двете коли се разминали и отбили вдясно. „Пежо“-то с пловдивска регистрация, спряло в банкета, а втората кола встрани на пътя.

Шофьорът на „Фолксваген”-а слязъл, отворил вратата на другата колата и установил, че Румен С. бил в неадекватно състояние и силно лъхал на алкохол. Междувременно на тел. 112 са били извикани полицаи. Те констатирали също, че Румен С. е в крайно неадекватно състояние и поради това, че силно е лъхал на алкохол, са го поканили, а той се съгласил да бъде проверен с „Алкотест дрегер“, съобщи БГНЕС.

Издишаният от него въздух в уреда е отчел 7,56 промила алкохол. Той отказал да даде кръвна проба. 44-годишният мъж казал на полицаите и на другия шофьор, че много съжалява за случилото се. Разказал им и, че от предната вечер и на самия ден е пил алкохол, без да конкретизира вида и марката.

Признал, че той е шофирал автомобила си. Бил задържан за 24 часа. В съдебната зала Румен С. също казал, че съжалява за постъпката си, признал се е за виновен, не е давал обяснения и не е споделил колко алкохол е изпил. Така присъдата е произнесена след съкратено производство.

А след като съдът отсъдил – затвор е променена и мярката за неотклонение на щшофьора от „подписка“ в „задържане под стража“. Така и Румен С. е бил отведен веднага от съдебната зала в ареста в гр. Пловдив. Районен съд в Пловдив е отсъдил и да му бъде отнето свидетелството за правоуправление за три години.

 

#шофиране #употреба на алкохол #КАТ #съд

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Правосъдие
Последно от Правосъдие

Всички новини от Правосъдие »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници