Депутатите ще получат достъп до доклада на "Аликс Партнърс" през следващата седмица

Депутатите ще получат достъп до доклада на "Аликс Партнърс" през следващата седмица
Бойко Борисов Източник: БГНЕС
A A+ A++ A

Депутатите ще получат достъп до доклада на компанията "Аликс Партнърс" за фалита на КТБ още в началото на следващата седмица. Това обяви в интервю за БНТ от Брюксел премиерът Бойко Борисов.

"В този ред на мисли да не пропусна да кажа, защото бях поел ангажимент и бях възложил на финансовия министър Горанов да изиска от американската компания за разследване на източването на КТБ, тъй като той е секретен. Ние поискахме да се разсекрети. В телефонен разговор, те са казали, че в понеделник ще ни изпратят писмо, в което, като начало, ще можем целия доклад, без съкращения, да го дадем в секретната секция на Парламента, където 240 депутати да могат да се запознаят с него. Паралелно с това, полагаме усилия да можем да го качим на сайта на финансовото министерство. Към този момент за това нямаме съгласие, но аз мисля, че при този разнороден парламент, вкараме ли го там, всеки ще може да го прочете", каза Борисов.

Премиерът заяви, че не възнамерява да се кандидатира за президент и да предизвиква предсрочни парламентарни избори. Според премиера до половин година страната ни ще задмине Румъния. Така той коментира възможността мониторинговият механизъм в областта на правосъдието да бъде прекратен по-рано за Букурещ.

#КТБ #Борисов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници