Ударно ремонтират магистрала Марица, в която зейна яма 4 месеца след откриването

Ударно ремонтират магистрала Марица, в която зейна яма 4 месеца след откриването
БГНЕС
A A+ A++ A

Пропадналата отсечка Димитровград – Оризово на АМ „Марица“ все още не е отворена. Вече няколко дни текат мащабни ремонтни дейности на 36–ти километър на участък до река Банска след пътен възел Димитровград. Магистралата е затворена, а движението се пренасочва по стария път от Хасково за Пловдив, съобщава БГНЕС.

Уверението на АПИ бе, че движението ще бъде пуснато в 12 часа в събота, след като това не се случи в четвъртък. Днес от охранителната фирма на обекта безкомпромисно изгониха дошлите на място оператори и фотографи като преградиха пътя с коли. Те настояха репортерите да напуснат, защото нямали място на строителната площадка.

На проблемния участък е струпана много техника. Продължава да се запълва 200-метровата дупка, като само от едната страна е започнало полагането на първи слой асфалт. Движението едва ли ще бъде пуснато скоро, предвид оставащата още доста работа.

Отсечката от 31 километра между Димитровград и Оризово бе открита едва преди 4 месеца, а за построяването й бяха похарчени 160 милиона лева. По повод на създалия се проблем от АПИ заявиха в четвъртък, че слягане и се извършва калибриране на дилатационните фуги и лагери на моста над река Марица. Това било стандартна процедура, която се прави при нови големи съоръжения, на които фугите и лагерите са монтирани през лятото и през зимните месеци е имало значителна разлика в температурите, обобщиха от агенцията. От там бяха обещали в официалното си явления, че магистралата ще бъде пусната отново до днес на обяд. Предишният краен срок беше в четвъртък, 18 февруари

 

 

#АМ Марица #ремонт #АПИ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници