Сотир Цацаров на среща с магистратите от Столичната следствена служба

Сотир Цацаров на среща с магистратите от Столичната следствена служба
A A+ A++ A

Главният прокурор ще се срещне с магистратите от Столичната следствена служба във връзка с твърденията на следователя Бойко Атанасов, че там действа своеобразна шпиц команда, която се занимава само с дела срещу представители на високите етажи на властта.

Заради твърденията на Атанасов в понеделник Етичната комисия на Висшия съдебен съвет (ВСС) започна проверка и го покани на заседанието си на 7 март.

Че Сотир Цацаров ще провери на място работата на Столичното следствие стана ясно вчера следобед, след като Бойко Атанасов показа контейнерите пред сградата на следствието, пълни с нарязани документи, по думите му - от делото за източването на КТБ.

Срещата е насрочена за 16 часа и се очаква след нея обвинител номер едно да застане пред медиите - за първи път от няколко месеца.

Атанасов обвинява главният прокурор, че лично е ръководел въпросната шпиц команда, включваща няколко следователи, водещи преписки и дела, уж срещу неизвестен извършител, а всъщност - срещу политици, бизнесмени, министри и може би министър-председател. Те се държали на трупчета и се забързвали или забавяли при важни гласувания в парламента.

В "Преди всички" по "Хоризонт" председателят на Етичната комисия Ясен Тодоров обеща, всичко казано от следователя да бъде проверено, а на въпрос, ако то се потвърди, може ли Съветът да потърси дисциплинарна отговорност на главния прокурор каза:

Теоретично е възможно – законът дава тази конституция по тази възможност. Да се търси отговорност и от главния прокурор,и от председателите на съдилища - мит е, че теса недосегаеми.

#Сотир Цацаров #магистрати

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Закон и ред
Последно от Закон и ред

Всички новини от Закон и ред »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници