„Фронтекс“: 38 пъти повече мигранти през януари

„Фронтекс“: 38 пъти повече мигранти през януари
БГНЕС
A A+ A++ A

Този януари от Турция в ЕС са влезли „38 пъти повече мигранти отколкото през януари 2015 година“. Това съобщи агенцията на ЕС по охрана на външните граници „Фронтекс“ (Frontex).

„През януари броят на мигрантите, пристигнали в Гърция, е 68 000 души, което е с 40% по-малко от показателя през декември 2015 година. Това до голяма степен е свързано с лошите атмосферни условия и бурите в Егейско море““, поясни „Фронтекс“.

"Въпреки спада на броя на мигрантите в сравнение с предишния месец, тази цифра през януари 2016 година е 38 пъти повече от януари 2015 година", отбелязва агенцията. По-рано днес бе съобщено, че бежанският лагер в Идомени на гръцко-македонската граница над 4000 мигранти чакат разрешение да влязат в Македония и да продължат към Германия и скандинавските страни.

Пак по-рано днес стана известно, че Турция и Германия са подписали съвместна декларация за сътрудничество в областта на миграцията, гранична полиция, трафик на хора и борбата срещу тероризма.

Берлин натиска Турция да приема обратно имигрантите, опитващи се да преминават през Егейско море, коментира по този повод турският вестник „Хюриет“.

 

#мигранти #бежанска криза #ФРОНТЕКС #граничен контрол #Турция #балкански маршрут

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници