Германия осъди първи виновен за нападенията в Кьолн

Германия осъди първи виновен за нападенията в Кьолн
БГНЕС
A A+ A++ A

Германия осъди първи виновен за нападенията на Нова година в Кьолн. Обвинението бе за кражба на мобилен телефон и притежание на наркотици, а присъдата е шестмесечна и условна, предаде агенция "Асошиейтед прес", цитирана от БТА.

Окръжният съд в Кьолн също така е глобил мъжа, 23-годишен кандидат за убежище от Мароко, със 100 евро, заяви съдът.

Обвиняемият откраднал мобилен телефон от 20-годишна жена, докато фотографирала Кьолнската катедрала. Тя не била видяла кой е откраднал телефона й, но го заловила, след като той бил посочен от афганистански бежанец, станал свидетел на кражбата. Полицията е открила и малко количество амфетамини в чорапите на мъжа, след като е бил арестуван.

Днес в Кьолн се проведе и още едно дело - срещу 22-годишен тунизиец и 18-годишен мароканец, обвинени в кражба на фотоапарат.

Повечето от мъжете, извършили сексуални нападения, сигурно никога няма да бъдат заловени, заяви шефът на полицията в Кьолн Юрген Матиeс, цитиран от Би Би Си. Записите от охранителните камери не са достатъчно добри, за да докажат сексуалното насилие, уточни той.

Общо 883 души са подали жалби заради събитията в Кьолн, сред тях са 497 жени, оплакващи се от сексуално посегателство. Броят на предполагаемите престъпления възлиза на 766, сред които и три случая на изнасилване.

Нападенията на Нова година засилиха скептицизма на германците спрямо политиката на канцлера Ангела Меркел. 51% от германците не вярват в мантрата "Ще се справим" с приемането на търсещите убежище. 48% от анкетираните заявяват също, че се страхуват от бежанците. 51% казват, че не изпитват никакви опасения.

#Германия #мигранти #издевателство #съд #присъда

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници