Атлетико смълча "Бернабеу" в дербито с Реал Мадрид

Атлетико смълча "Бернабеу" в дербито с Реал Мадрид
БГНЕС
A A+ A++ A

Атлетико (Мадрид) попари зрителите на стадион „Сантяго Бернабеу“ и за пореден път победи Реал Мадрд в голямото столично дерби от испанската Примера дивисион. „Дюшекчиите“ се наложиха с 1:0 и дръпнаха по-сериозно в класирането на „белия балет“, който пък записа крайно разочароващо представяне срещу най-сериозния съперник, изправял се срещу тима на Зинедин Зидан.

В 53-ата минута Антоан Гризман започна и завърши прекрасна контраатака на „дюшекчиите“, която матира само с две подавания рехавата защита на Реал, а френският нападател откри резултата след асистенция на Филипе Луис.

Гризман не се бе разписвал в четири поредни мача с екипа на Атлетико и тази му голова суша бе широко анализирана от медиите в Испания, но ето че стрелецът намери най-подходящото време, за да отбележи 13-ия си гол от началото на сезона в Примера дивисион.

Малко преди това Кристиано Роналдо бе пропуснал първото истински чисто положение в актива на Реал Мадрид, а парадоксалното бе, че за първи път от 2014 година „белия балет“ имаше в актива си само един удар в очертанията на врата при свое домакинство в рамките на първите 45 минути (дело също на Роналдо) – преди две години съперникът във въпросния мач също бе Атлетико.

Съдията вероятно ощети Реал Мадрид в 75-ата минута, когато Габи Фернандес спъна Данило в наказателото поле, но не бе отсъдена дузпа, въпреки че имаше основания за такова решение.

В крайна сметка финалният натиск на „белия балет“ се оказа безплоден и Атлетико се поздрави с ценен успех, след който тимът събра 58 точки и се отдалечи на второто място в класирането с 4 повече от третия Реал.

#Реал Мадрид

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници