Здравната каса избра по-скъпата оферта за пръстовия идентификатор

Здравната каса избра по-скъпата оферта за пръстовия идентификатор
БНТ
A A+ A++ A

 

Системата за пръстова идентификация, с която пациентите ще влизат в болница, вероятно ще струва на НЗОК над 400 хил. лева, съобщи Дарик. Това е оферираната цената на фирмата, спечелила обществената поръчка за осигуряването на софтуера. Вторият кандидат загуби поръчката, въпреки по-ниската цена в офертата си.

Офертата на спечелилата фирма - консорциумът “Стемо Гама Консулт", е на стойност от 398 000 лева без ДДС, а цената, предложена за четците, които предстои да идентифицират нашите пръсти, е 239 лв. за бройка, отново без Данък добавена стойност.

За сравнение другата фирма  “Контракс“ е предложила оферта с цена 88 000 лева без ДДС и 190 лв. за четец – или четири пъти по-евтина.

От здравната каса са обяснили за Дарик, че системата, която предлага спечелилата поръчката фирма, има по-добри технически параметри. От институцията са категорични, че по-скъпият софтуер е с по-висока степен на защита на личните данни, които ще се обработват. От друга страна, платформата давала възможност за надграждане, което значи, че след време към системата ще могат да се интегрират и друг тип електронни услуги.

Загубилата поръчката фирма може да обжалва пред Комисията за защита на конкуренцията в 14-дневен срок.

 

#НЗОК #обществена поръчка

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници