С очаквания за натоварен трафик днес пътната агенция спира тировете по магистралите

С очаквания за натоварен трафик днес пътната агенция спира тировете по магистралите
БГНЕС
A A+ A++ A

Очаква се интензивно движение на входовете на София, по автомагистралите "Тракия", "Хемус" и "Струма" и път I-1 (Е-79) София – Кулата.

В последния от четирите почивни дни около националния празник 3 март, се очаква засилено движение по пътищата на страната. Заради "голямото завръщане" този следобед пътната агенция спира тировете по магистралите.

От 14 ч. до 20 ч. се ограничава движението на камионите над 12 тона по магистралите и най-натоваренитe пътища, съобщиха от агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ). Целта е повишаване на безопасността при пътуване и увеличаване на пропускателната способност на пътищата.

Очаква се интензивно движение на входовете на София, по автомагистралите "Тракия", "Хемус" и "Струма" и път I-1 (Е-79) София - Кулата. Необходимо е шофьорите да карат внимателно и със скорост, съобразена с метеорологичните условия, да спазват въведените ограничения, пътната сигнализация и указанията на "Пътна полиция", която следи и предприема необходимите действия за организацията на движението, напомнят от АПИ.

Ограничението е за следните участъци от републиканската пътна мрежа:

- Автомагистралите;
- път I-1 Видин – Ботевград;
- път I-1 Благоевград – ГКПП "Кулата";
- път I-4 п. в. "Коритна" – Велико Търново – Шумен;
- път I-5 Русе - Велико Търново;
- път I-8 ГКПП "Калотина" – ГКПП "Капитан Андреево";
- път I-9 Дуранкулак – Варна - Бургас;
- път II-18 Околовръстен път София;
- път II-19 Симитли - Гоце Делчев;
- път II-86 Пловдив - Смолян;
- път II-99 Бургас - Царево.

Забраната не важи за превозни средства, натоварени с бързоразвалящи се хранителни продукти и товари на температурен режим, живи животни и опасни товари.

За улеснение на трафика през Владая и повишаване на пътната безопасност от 10 до 16.30 ч. днес ще има две ленти за движение в посока Перник - София на път I-1 (Е-79). По този начин пристигащите в столицата шофьори ще пътуват по-удобно и безопасно.

При благоприятни метеорологични условия временната организация ще е от км 278+910 до 282+038 и от пътен възел "Даскалово" до кръстовище "Драгичево" от км 285+660 /кръстовището за Рударци/ до км 286+847 /бензиностанция "Петрол"/, уточняват от АПИ, като напомнят, че алтернативен маршрут на първокласния път през Владая е АМ "Люлин".

 

#АПИ #пътища #трафик

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници