Нови полицейски операции в центъра на Брюксел

Нови полицейски операции в центъра на Брюксел
БГНЕС
A A+ A++ A

Белгийската полиция провежда спецоперации в централната част на Брюксел. Полицейска операция се провежда в този момент в района на шосе Иксел в централната част на Брюксел, съобщи телевизионният канал РТБФ.

Един човек е задържан. Операцията се провежда в квартал Матонж, обитаван от много мигранти от Африка. Един човек е задържан, а BMW-то му внимателно се проверява от полицията. Районът е блокиран, установен е периметър на сигурност.

Брюкселската полиция проверява също така за подозрителен пакет на Северната гара в Брюксел, съобщи телевизионният канал RTL. "Полицаите проверяват подозрителен пакет във вагон на Северната гара. Районът е отцепен, а пътниците са евакуирани”, съобщи телевизията. Работата на самата гара не е преустановена.

Малко по-рано бе съобщено за операция и в Европейския квартал в Брюксел, където е затварена една от улиците в района. Свидетели от мястото на събитията съобщават за стрелба. Засега от полицията отказват да дадат подробности в интерес на успеха на операцията.

Междувременно отбелгийската полиция разпространиха фоторобот на предполагаем съучастник на атентатора от метрото в Брюксел. Вече има свидетели, които твърдят, че са видели издирвания млад мъж.

Според хипотези в медиите, терористите са щели да ударят Брюксел идния понеделник или навръх Възкресение тази неделя. Те са побързали, защото бяха обявени за издирване и съучастието им в атентатите в Париж бе изяснено.

След като днес адвокатът на парижкия атентатор Салах Абдеслам съобщи, че клиентът му желае да бъде екстрадиран във Франция възможно най-скоро, френски медии коментират въпроса с възможната присъда. Те отбелязват, че в страната има дебат за прилагането на наказание от доживотен затвор без право на замяна - мярка, която е отречена от Европейския съд по правата на човека.



#полицейска операция #Брюксел

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници