На 19 април започват сондажите за търсене на нефт и газ в Черно море

На 19 април започват сондажите за търсене на нефт и газ в Черно море
БГНЕС
A A+ A++ A

Добиването на нефт и газ от Черно море е приоритет за страната ни. Това е диверсификация, това си е наше, това е богатство. Това каза министър-председателят Бойко Борисов форум в Стара Загора.

„Когато паднем от власт, първото нещо, което се прави, е да спрат проучванията на черноморското дъно в „Хан Аспарух“, „Терес“ и „Силистар“. На 19 април ще започнем да дупчим /проучвателни сондажи - бел. ред/ и /впоследствие - бел. ред/ да си добиваме газ и нефт. Румънците вече го правят. В Румъния внасят само 10% газ, а ние 100%. След 25 години демокрация България не само ще добива, но и ще изнася газ, ставаме конкурент“, подчерта Бойко Борисов.

„Ако се заинатим за нещо, то няма да стане. Подписахме интерконекторите с Гърция, с Турция. Има акт 16 - пускаме двата компресора. До месец ще сложим най-добрите американски компресори и на гръцката граница. Нашите опоненти казват, че сме за диверсификация. Каква диверсификация ще направите с компресори, които бутат в едната посока. Близо 300 млн. струва и ние ще направим истинска диверсификация и още един източник. Още повече ще ни намразят. Всичко става, защото им бъркаме в икономическите и финансови отношения“, посочи Борисов.

#сондажи #нефт и газ #Черно море #Борисов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници