Отмениха планирания за неделя "марш срещу страха" в Брюксел

Отмениха планирания за неделя  "марш срещу страха"  в Брюксел
БГНЕС
A A+ A++ A

Организаторите на планирания за неделя "Марш срещу страха“ в Брюксел съобщиха, че отменят събитието, след като властите поискаха от тях това от съображения за сигурност, предаде AFP.

„Ние разбираме тази молба. Сигурността на нашите граждани е абсолютен приоритет. Ние приемаме предложението за отлагане и призоваваме хората да не идват в неделя“, се казва в изявлението на организаторите.

Белгийските власти призоваха днес гражданите да не участват в планирания "марш против страха" утре в Брюксел от съображения за сигурност, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

"Имайки предвид запазващото се ниво 3 (при максимално ниво 4) на терористичната заплаха, предвид разследването, което е в ход, както и мобилизацията на полицейския капацитет на терена, искаме да приканим гражданите да не демонстрират утре", заяви на пресконференция кметът на Брюксел Иван Майер, като призова шествието да се отложи с няколко седмици.

Министърът на вътрешните работи Ян Ямбон подкрепи призива.

Той не нареди изрично акцията да бъде отменена, но прикани гражданите да не я организират утре.

"Разбираме напълно емоциите, разбираме, че всеки иска да изрази тези чувства, но бихме предпочели шествието да се отложи с няколко седмици. Отчитайки ограничените възмоности на полицията и необходимостта да се придаде основен приоритет на следствието, призоваваме да не се демонстрира утре", се казва в декларация на вътрешния министър, цитирана от Асошиейтед прес и ТАСС.

То трябваше да премине от Площада на борсата до Северната гара. В социалните мрежи над 10 000 души декларираха желание да участват.

#Брюксел #неделя

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници