Бъчварова увери: Не са установени терористи и чуждестранни бойци в България

Бъчварова увери: Не са установени терористи и чуждестранни бойци в България
БГНЕС
A A+ A++ A

Не сме установили терористи и чуждестранни бойци на територията на България. Това заяви вицепремиерът и министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова.

На питане дали е проверявана информацията на сръбските медии, че в България и Хърватия има терористи, които подготвят атентати и се разхождат необезпокоявани, Бъчварова обясни, че по такъв род случаи работят ДАНС. Всички сигнали, които получаваме, се проверяват и работим много активно. Вчера уверихме и директора на Европол в това. Не сме установили терористи и чуждестранни бойци на територията на България, подчерта Румяна Бъчварова.

От друга страна тя коментира и сагата в ДАИ, като подчерта, че по случая се работило от 4 месеца, което според нея показва, че няма политически чадър.

Във връзка с полицаите, заловени с наркотици и информацията, че някои от тях са започнали работа в МВР, за да продават по-лесно наркотици, Бъчварова заяви, че не може да коментира такава информация. По темата вътрешният министър каза единствено, че това е била дълго подготвяна операция и добре осъществена. „Тя показва, че няма никакви компромиси, дори, когато са замесени служители на МВР. Вярвам в тези служители, които си вършат работата, докато не ме опровергаят”, призна Румяна Бъчварова.

Тя уточни, че всеки сигнал по отношение на служители на МВР се проверява от Дирекция „Вътрешна сигурност”. Понякога има ненужни проверки и дълго, но лично следя всички проверки”, допълни силовият министър.



#Бъчварова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Акценти

Инбет Казино