Цачева покани Кадиев на среща в съда, замесил името й в скандала с ДАИ

Цачева покани Кадиев на среща в съда, замесил името й в скандала с ДАИ
БГНЕС
A A+ A++ A

Председателят на парламента Цецка Цачева пожела да се види в съда с депутата Георги Кадиев, който замеси името и в скандала с ДАИ.

Цачева взе думата от парламентарната трибуна, за да отговори на твърденията на депутата Георги Кадиев за замесването на името й в казуса с ДАИ.

„Народните представителите имат право да излъчат свои нещатни сътрудници, които се завеждат с нарочен регистър в Народното събрание. Същото важи и за ПГ. Към тази процедура нито председателят, нито зам.-председателите имат отношение, тъй като тя се развива между сътрудниците на парламентарните групи и съответен народен представител”, каза Цачева.

Тя призна, че е вярно, че във вчерашния ден народният представител, споменат от Георги Кадиев ( Владислав Николов от ГЕРБ бел.ред) е поискал негов сътрудник да бъде заличен от регистъра.

„Но, от тук да правите препратки и внушения, които в рамките на повече от 24 часа излизат от нормалния тон на взаимоотношения между народни представители, е време да сложите край на тези внушения”, призова председателят на парламента.

Изправена съм пред вас, Народното събрание и българските граждани и, ако вие желаете, дали по ваша инициатива, или по моя, няма лошо да се видим в съда, обърна се Цачева към Георги Кадиев.



#Цачева

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Акценти

Инбет Казино