Реал Мадрид приземи Барселона в "Ел Класико"

Реал Мадрид приземи Барселона в "Ел Класико"
ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Реал Мадрид на Зинедин Зидан изигра най-впечатляващия си двубой в най-подходящия момент и смълча пълните трибуни на стадион „Камп Ноу“, за да постигне звучен успех с 2:1 в „Ел Класико“ срещу вечния враг Барселона.

Видео и подробности от победата на Реал Мадрид над Барселона в "Ел Класико" вижте в Sporta.bg

Супердербито от 31-ия кръг на Примера дивисион бе белязано от съдийски грешки, спорни ситуации, битка, красиви отигравания и достатъчно голове, за да може и това издание на „Ел Класико“ да бъде помнено дълго, най-вече от феновете на „белия балет“.

За първи път от 2009 година първата част приключи без отбелязан гол, най-вече заради добрите намеси на Кейлор Навас и сериозен пропуск на Луис Суарес. След почивката Жерар Пике откри резултата с глава в 57-ата минута, но само пет по-късно Реал Мадрид отговори подобаващо на предизвикателството с акробатично попадение на Карим Бензема за 1:1.

По крайно според начин гол на Гарет Бейл бе отменен, а Серхио Рамос в 84-ата минута най-накрая бе изгонен за втори жълт картон, след като на два пъти преди това бе откровено пощаден от рефера.

Само секунди по-късно обаче Кристиано Роналдо по прекрасен начин се възползва от пас на Бейл и смълча „Камп Ноу“ с 16-ия си гол в „Ел Класико“ - едва осми в първенството, но и 10-ти на стадиона на Барселона.

Каталунците все още са убедителни лидери със 72 точки на върха, но вече само с шест повече от втория Атлетико (Мадрид) (който по-рано днес смаза Бетис с 5:1) и седем над Реал Мадрид.

Роналдо се разписа за 29-ти път от началото на сезона и увеличи аванса си на върха при голмайсторите в Ла Лига (3 повече от Луис Суарес), докато Лионел Меси не можа да запише своето попадение номер 500 в кариерата.

#Барселона #Реал Мадрид

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници