Държавата дава 35 млн. лева за ремонта на Аспаруховия мост

Държавата дава 35 млн. лева за ремонта на Аспаруховия мост
БГНЕС
A A+ A++ A

Държавата ще предостави общо 35 милиона лева за ремонт на Аспаруховия мост във Варна, каза днес в крайморския град министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова, която постави началото на рехабилитацията на първата част от съоръжението.

Стойността на първата фаза от проекта е пет милиона лева. Павлова уточни, че ще бъде направен цялостен ремонт, включително саниране на конзолите. Ако не възникнат усложнения, първата фаза на проекта трябва да приключи до края на май.

Министърът обясни, че по големия мост ще се работи със специална техника. Средствата ще бъдат отпускани поетапно, като идеята е цялостният ремонт на съоръжението да завърши през следващите 2-3 години.

Във Варна днес министър Павлова постави началото и на изграждането на магистрален водопровод в квартал "Аспарухово". За тази фаза на проекта са осигурени 3 милиона лева, като има готовност да бъдат отпуснати още средства за продължаването на дейностите.

Павлова допълни, че започва ремонт на три надлеза на магистрала "Хемус" в района между Провадия и Варна. Осигурените средства са над 1,3 милиона лева. Вече е възложена подготовката на магистралата за сезона, същото е валидно и за пътя Варна - Златни пясъци, допълни Павлова.

Кметът на Варна Иван Портних съобщи, че в Министерството на културата е внесен проект за извършване на укрепителни дейности в Аладжа манастир. Малко преди началото на сезона обектът е затворен, тъй като има опасност от падане на камъни. Необходимата сума за укрепването на терена е около 400 хиляди лева. Портних посочи, че очакват отговор на министерството в най-кратки срокове, за да бъде отворен историческият обект за сезона.

#Лиляна Павлова #Аспаруховия мост

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници