Атака иска да се забрани новата партия на Местан

Атака иска да се забрани новата партия на Местан
БГНЕС
A A+ A++ A

Да се забрани новата партия на Лютви Местан настоява партия Атака, която подозира ДОСТ в неосманизъм и сепаратизъм. Това заяви депутатът на националистите Магдалена Ташева.

"Атака" е силно обезпокоена от създаването на неоосманска партия в България под турското име ДОСТ. Възмутени сме и от бездействието на българските правоприлагащи институции пред лицето на поредния агресивен акт на Анкара, насочен срещу териториалната цялост и националната сигурност на България", заяви Ташева, цитирана от Дарик.

По думите й онова, което учредителите на формацията, техните последователи с български паспорти и българските им ментори наричат политическа партия е "откровена маша на турския сепаратизъм в България". Според Тешева дори неговите носители не го крият - напротив, те го заявяват гръмогласно - и на сборищата си, и пред българските и чужди медии и в българския парламент.

Програмата на ДОСТ не е нищо повече от некролог на Третата българска държава, заяви Ташева. Според нея затова партията иска закриване на Великото народно събрание, за да може да изменя държавното устройство и територията на България.

"Атака" настоява за: забрана на новоучредената партия ДОСТ; сезиране на прокуратурата за "антидържавната дейност" на Лютви Местан, Хюсеин Хавъзов и останалите учредители на ДОСТ за престъпления срещу Републиката; отзоваване на турския посланик у нас Сюлейман Гьокче.



#Атака #Местан #сепаратизъм #неоосманизъм

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници