Сирийската армия се сражава на два фронта край Алепо

Сирийската армия се сражава на два фронта край Алепо
БГНЕС
A A+ A++ A

Силите на сирийската армия се сражават с бойци на „Ислямска държава“ близо до Алепо, като в същото време водят бойни действия и срещу джихадисти, свързани с „Ал Кайда“ отново в близост до града.

„Ожесточени боеве избухнаха между войски на режима и лоялистки милиции срещу „Ислямска държава“, северно от град Алепо, заявиха от Сирийския център за човешки права.

Армията се опитва да си възвърне контрола върху територия, която в четвъртък беше завладяна от групировката и която се намира на север от контролираните от опозицията части на Алепо. В същото време войски и милиции, лоялни на президента Асад, водят сражения с фронта „Ал Нусра“ и други свързани с „Ал Кайда“ джихадисти на друг фронт в провинцията.

Последните сражения идват ден, след като висшестоящ представител от Вашингтон заяви пред АФП, че САЩ са „много притеснени“ от съобщенията за офанзивата на сирийските сили, подкрепяни от Москва, край Алепо.

„Алепо е ключов за войната и мира в Сирия“, заяви директорът на центъра Рами Абдел Рахман.

От Сирийския център също посочват, че най-малко 210 бойци са загинали по време на новия пик на сражения в страната през тази седмица. Сред убитите са 82 бойци на президента Асад, 94 членове на „Ал Нусра“ и 34 джихадисти от „Ислямска държава“.

В същото време от друга неправителствена организация - „Хюмън райтс уоч“ (HRW), съобщиха, че 30 000 цивилни са избягали от сраженията между джихадисти и бунтовници в Северна Сирия през последните 48 часа, призовавайки Турция да отвори границите си. HRW също така обвиниха турските гранични служители, че са стреляли по някои от бягащите сирийци.

„Докато цивилните бягат от бойците на „Ислямска държава“, Турция реагира със стрелба, вместо със съчувствие“, посочват от организацията.



#Алепо #сирийската армия #джихадисти

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници