Путин: С руската военна подкрепа за Сирия бяха избегнати нови масови човешки жертви

Путин: С руската военна подкрепа за Сирия бяха избегнати нови масови човешки жертви
БГНЕС
A A+ A++ A

Руският президент Владимир Путин смята, че военната подкрепа, която Русия оказа на Сирия, е позволила да бъдат избегнати нови масови човешки жертви в тази страна, предаде ТАСС.

"Ситуацията в Сирия още веднъж потвърди, че международната общност може да постигне осезаеми резултати, когато действа заедно, въз основа на международното право и с подкрепата на ООН", каза Путин на церемония по връчване на акредитивни писма от новодошли посланици на чужди държави.

Руският лидер допълни, че съвместно със САЩ и други страни са успели да дадат тласък на политическия процес в Сирия с участието на официалните власти в Дамаск и опозиционните сили, както и да създадат условия за доставяне на хуманитарна помощ.

Путин прие днес акредитивните писма на посланици от 16 държави и пожела успех на дипломатите с работата им в Русия.

Той каза, че Москва иска работата на новите посланици да допринесе за укрепването на отношенията на Русия с техните държави.

Церемонията по връчването на акредитивните писма на руския държавен глава бележи официалното встъпване в длъжност на ръководителите на дипломатическите представителства. По традиция тя се провежда в Александровската зала в Кремъл.
Акредитивни писма връчиха на Путин посланиците на Великобритания, Япония, Габон, Молдова Тайланд, Боливия, Индия, Узбекистан, Уругвай, Австралия, Пакистан, Монголия, Киргизстан, Индонезия, Того и Самоа.

На церемонията Путин каза, че по-активни взаимодействия между Москва и Лондон биха могли да помогнат за решаването на ключови международни проблеми. Той заяви още, че очаква визитата на японския премиер Шиндзо Абе на 6 май в Сочи да окаже положително влияние на отношенията между двете страни.

#Путин #Сирия #военна подкрепа

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници