Борисов: Парите за Фонда за лечение на деца са преведени, днес новото ръководство ще ги разпредели

Борисов: Парите за Фонда за лечение на деца са преведени, днес новото ръководство ще ги разпредели
БГНЕС
A A+ A++ A

Още вчера парите, които трябваше да бъдат дадени за лечение на деца, са преведени, каза пред журналисти премиерът Бойко Борисов по повод акцията във Фонда за лечение на деца в чужбина от вчера. Днес на заседание на новото ръководство на фонда се очаква те да бъдат разпределени, посочи още премиерът, цитиран от БТА.

Сигналът по случая е подаден от здравния министър Петър Москов отдавна. Имаше известно забавяне покрай лекарските протести, защото чакахме момента, в който корупционните практики да бъдат документирани, поясни хода на разследването премиерът.

За да има наказани в съда, службите трябва да "избродират" всичко. И затова се наложи по-дълго да се използват срс-та, коментира Борисов. Не разбирам колеги, които казват, че не се бързало, когато се провеждат акции. Години наред се прибързваше и накрая имаше оправдателни присъди.

Това, което мога да гарантирам е, че още вчера парите, които трябваше правителството и министерството да дадат за болните деца, вече са преведени. "Сутринта рано министър Москов беше при мене заедно с Шарков. В два часа е първото заседание на новия директор на Фонда. Още днес ще се вземат решения. Призовавам и всички от Обществения съвет да бъдат там, за да вземат решения и за това болно дете Делян, и за всички други. Още днес да се вземат решенията, тъй като ние парите сме ги превели", коментира Борисов по БНР.

#Фонда за лечение на деца #Борисов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Акценти

Инбет Казино