Новото ръководство на фонда за лечение на деца се събира днес

Новото ръководство на фонда за лечение на деца се събира днес
БГНЕС
A A+ A++ A

60 случая на деца, които се нуждат от лечение в България и чужбина, ще разгледа днес Фондът за лечение на деца. Това заяви специално за БНТ новият шеф на Фонда проф. Владимир Пилософ. Новото ръководство на Фонда се събира днес, за да решава случаите, които не бяха разгледани вчера.

„Независимо от известни чисто технически затруднения се надявам заседанието да мине нормално и да вземем решение поне за най-спешните случаи, които чакат решение от Обществения съвет“, каза проф. Пилософ. Той коментира акцията с думите, че всеки е невинен до доказване на противното. Приоритет в работата му на първо време е да не се компрометира и спира работата на Фонда.

„Що се отнася до хората, които са задържани и т.н., аз не мога да коментирам, защото разбирате, че това е процес, който трябва да върви, ще се доказва или няма да се доказва, и правилото - до доказване на противното хората не са виновни, нали така? Основното и първата задача е да не се компрометира и да не се спира работата на фонда, т.е. да няма сътресение. Оттам нататък, когато се огледаме, както с екипа, който ще работи, защото аз не знам още с кого ще работя, тук има само няколко служителя останали, но веднага трябва да кажа, че имам съдействие от МЗ с хора, които са дошли тук на място да помагат, така че първата работа е да успокоим нещата, да тръгне рутинната работа, след което ще мислим какво трябва да се подобрява, има ли нужда въобще да се подобрява и така“, заяви новият шеф на фонда,

Очакват се и подробности около разследването. Осем служители на фонда, сред които и директорът - Павел Александров, бяха задържани вчера на работните си места. Тази сутрин премиерът Бойко Борисов коментира, че се е наложило службите по-дълго да използват СРС-та, документи и свидетелски показания, за да може да си свършат добре работата.

#Фонд за лечение на деца #Пилософ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Акценти

Инбет Казино