Фондът за лечение на деца ще работи без забавяне, каза новият директор Владимир Пилософ

Фондът за лечение на деца ще работи без забавяне, каза новият директор Владимир Пилософ
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Новоназначеният директор на Фонда за лечение на деца в чужбина проф. Владимир Пилософ увери, че няма да има забавяне в работата, въпреки, че след арестите е заварил само трима служители в офисите. "На война като на война", каза пред БНТ професорът, който е работил в обществения орган при министър Таня Андреева.

До 15 дни ще се запозная с работата и ще предложа в Министерството на здравеопазването план за промени, така че дейността да бъде оптимизирана, каза Пилософ. Той отрече да предвижда отстраняване на представителите на медиите от обществения съвет към фонда.

Преди 3 години е имало неща в организацията на работата на фонда, които не са му харесвали, но не съмнения за злоупотреби, посочи новият шеф. "Смятах, че има известни възможности за рационализиране на работата и дори тогава бяхме седнали да работим по нов правилник и известни промени, които по една или друга причина не се приеха", обясни той.

"Поставил съм си задачата да огледам нещата, да формулирам основните насоки, в които трябва да се работи, да предложа на здравното министерство тези насоки и ако те ги приемат добре, започваме да работим по тях едно по едно. Тук не трябва да се бърза, за да могат да се вземат разумни решения, които да бъдат полезни и за обществото, и за разумно използване на средствата, които се отпускат в този фонд и най-вече за децата, които се нуждаят от по-специално лечение", каза още Пилософ.

"Една институция, която ежедневно приема по десетина преписки, които са пряко свързани - това са медицински документи - 90 на сто от тях, и няма медицинско лице, което да е в състояние да анализира тази документация от медицинска гледна точка и много бързо да реагира по тази линия. И мисля, че някои от забавянията се дължат не на това, че фонда не желае нещо да свърши или е забавял съзнателно, но е нямало как да придвижат нещата, защото не са имали съответната компетенция", каза Владимир Пилософ.

#Фонд за лечение на деца #Владимир Пилософ #Министерство на здравеопазването

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници