Скандалът се разраства – и зам.-кметът на София Любомир Христов подаде оставка заради съмнения за корупционна сделка със съпруга на депутатката от ГЕРБ Ирена Коцева

Скандалът се разраства – и зам.-кметът на София Любомир Христов подаде оставка заради съмнения за корупционна сделка със съпруга на депутатката от ГЕРБ Ирена Коцева
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Заместник-кметът по транспорта в София Любомир Христов подаде оставка, съобщиха от Столичната община. По-рано днес премиерът Бойко Борисов поиска отстраняването му след репортаж на Нова телевизия за обществена поръчка на общинското дружество "Център за градска мобилност" за поставането на 60 навеса на спирки на градския транпорт.

Стойността на поръчката е 236 730 лв. и е спечелена от фирма, в която съдружник е съпругът на депутата от ГЕРБ Ирена Коцева. Зрители на Нова телевизия са изпратили снимки на служебния автомобил на Христов, който е паркиран в почивен ден през дома на Коцева и съпруга й в Самоков.

В момента Христов е с последно предупреждение за уволнение, заради скандала през 2012 г. за изплащането на по-високо лихва по договор за транспорт от общината към "Карат-С", станал известен като "гаф за милиони". Той заема поста от 2008 г., когато отново след скандал беше отстранен Велизар Стоилов. Тогава изтекоха аудио записи, на които се чуваше как се разпределят линиите за градския транспорт между частните транспортни оператори.

По-рано през деня стана ясно, чеи депутатката от ГЕРБ Ирена Коцева ще подаде оставка. Причината е скандал с бизнеса на съпруга й.

Фирма на съпруга на депутатката от ГЕРБ Ирена Коцева е спечелила съмнителна сделка за 60 спирки в София.

 

#оставка #Любомир Христов #Център за градска мобилност #Столична община #спирки

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници