Илияна Йотова: ЕС реши да си измие ръцете, прехвърляйки цялата отговорност за мигрантската криза на Турция

Илияна Йотова: ЕС реши да си измие ръцете, прехвърляйки цялата отговорност за мигрантската криза на Турция
Европейски парламент
A A+ A++ A

ЕС реши да си измие ръцете, прехвърляйки цялата отговорност за мигрантската криза на Турция. Това заяви в сутрешния блок на Радио Фокус евродепутатът от Групата на прогресивния алианс на социалистите и демократите в ЕП Илияна Йотова.

Според нея тежкият компромис, който Европа прави по отношение на безвизовия режим за турските граждани и затваряне на глави по присъединяването, може да се окаже решаващ на един по-късен етап и трябва много да се внимава.

„72 бяха критериите, които трябваше да изпълни турската страна, за да отприщи процеса на либерализация на визите за турски граждани по споразумението за миграция. Европейската комисия заяви пред нас, че на този етап са изпълнени 32 критерия. Остават големите въпроси, свързани с гаранциите от страна на Турция за това кой и как ще получава тези паспорти, остават страховете, че ще има една огромна част фалшифицирани паспорти, страховете от това, че дори сега през Гърция продължават да преминават хора с недобри намерения спрямо ЕС“, коментира още Йотова.

По думите и остава тревожното усещане, че ЕК работи под натиск на държави като Австрия, Германия. Според Йотова е обезпокоително, че ЕС се опитва да прехвърли отговорността за мигрантската криза на граничните държави.

#Илияна Йотова #мигрантска криза #ЕС #Турция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Външна политика
Последно от Външна политика

Всички новини от Външна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници