14 обезглавени и 9 обесени от наркомафията в Мексико

14 обезглавени и 9 обесени от наркомафията в Мексико
Щатът Тамаулипас, където е разположен Нуево Ларедо, е арена на сблъсъци между мексикански наркокартели. Снимка: Reuters
A A+ A++ A

Общо 23 трупа са открити в петък в мексиканския град Нуево Ларедо на границата със САЩ – 14 обезглавени и девет обесени от мост, което изглежда е нов епизод от войната между наркокартелите, съобщи АФП.

Военен източник от Нуево Ларедо съобщи, че заедно с обесените трупове на четири жени и петима мъже, вероятно членове на престъпна група, на моста е намерен лист хартия с послание, което говори за конфликт между съперничещи си банди.

Телата с превръзки на очите и завързани ръце на гърба, които висяха по цялото протежение на моста, предизвикаха паническа реакция сред автомобилистите рано сутринта на оживеното трасе, посочва БТА.

По-късно полицията съобщи за намерени 14 обезглавени тела в автобус, паркиран на оживена улица в града, а главите в чанти с лед били оставени пред кметството, допълва Дарик.

Щатът Тамаулипас, където е разположен Нуево Ларедо е арена на сблъсъци между картела Сетас и Картела на Залива, който неотдавна се присъедини към Синалоа, ръководен от Хоакин Гусман (Ел Чапо), издирван от службите на Мексико и САЩ.

#Мексико #САЩ #Тамаулипас #Картела на Залива #Хоакин Гусман #Ел Чапо

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници