Юнкер е оптимист за миграционната криза в ЕС след споразумението с Турция

Юнкер е оптимист за миграционната криза в ЕС след споразумението с Турция
БГНЕС
A A+ A++ A

Миграционната криза в Европа се намира в "повратна точка" благодарение на споразумението с Турция за спиране на нелегалната миграция, което показва първите си резултати. Това посочва председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер в изявления, публикувани днес от германската медийна група "Функе", съобщава Ройтерс.

Съгласно споразумение с ЕС Турция се съгласи да помогне за възпиране на нелегалната миграция към Европа в замяна на ускорени преговори за членство, отпадане на визите и финансова помощ.

Юнкер заяви пред германската медийна група, че споразумението, сключено през март, вече помага на Европа да направлява по-добре миграционните потоци. "Ние сме в повратна точка", посочи председателят на Европейската комисия. "Сделката с Турция има ефект и броят на мигрантите намалява значително", допълни той.

Юнкер критикува решението за издигане на ограда по гръцко-македонската граница.

"Не споделям позицията, че тази ограда или издигането на огради в Европа като цяло, може да допринесе с нещо за дългосрочно решаване на миграционната криза", посочи председателят на ЕК. "Оградите може да попречат на бежанците да се движат, но нито една ограда или стена не са достатъчно високи, за да откажат тези хора да дойдат в Европа, когато бягат от война и насилие в своята родина", коментира Юнкер.

#Юнкер #миграционна криза #споразумението с Турция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници