Петима се състезават за лидерския пост в БСП

Петима се състезават за лидерския пост в БСП
БГНЕС
A A+ A++ A

Петима са кандидатите за председател на НС на БСП – Валери Жаблянов, Георги Гергов, Корнелия Нинова, Красимир Янков и Михаил Миков. Номинираните за членове на НС на БСП са 547 души. Младите социалисти, които ще се борят за място в пленума, са 118.

Тридесет са избраните от областите делегирани членове на НС на БСП. Кандидатите за членове на Общопартийната контролна комисия на БСП са 133. За мястото на председател на ОПКК кандидатите са 14. Така ще се избира с 4 бюлетини като се очаква самото гласуване да продължи час и половина. Най-вероятно утре сутринта ще стане ясно дали ще има балотаж за председател на НС на БСП.

Петима кандидати за председател на БСП останаха, след като 23-ма си направиха отвод преди да започне изборът за лидер на партията.

За лидерското място в столетницата ще се борят досегашният председател Михаил Миков, Корнелия Нинова, Георги Гергов, Красимир Янков и Валери Жаблянов.

Предстои да бъдат напечатани бюлетините и да започне изборът за председател на БСП. Ако се стигне до балотаж, то той ще се проведе в неделния ден – 8 май.


#конгрес на бсп

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници