Има ли Брюксел план Б за мигрантите? Няколко държави предлагат алтернатива на сделката с Турция

Има ли Брюксел план Б за мигрантите? Няколко държави предлагат алтернатива на сделката с Турция
БГНЕС
A A+ A++ A

Няколко гръцки острови в Егейско море са се превърнали в центрове за регистрация на блокираните бежанци, а корабите вече няма да превозват бежанци в континентална Гърция, за да се спре безконтролният поток на мигранти в ЕС, съобщи  германският вестник Bild.

Това означава, че търсещите убежище ще бъдат държани на островите, а тези, които отказват убежище, след това ще бъдат депортирани директно в родните им страни.

В този случай помощта в размер на милиарди евро, обещани на Турция като партньор на ЕС в кризата с бежанците, ще бъде прехвърлена на Атина, предава Deutsche Welle.

Германският вестник съобщава, че няколко държави от ЕС обмислят този алтернативен план в случай, че сделката между Анкара и ЕС за бежанците се провали.

Германското правителство побърза да отрече информацията. „Не съществуват основания за съмнения за продължаването на изпълнението на настоящата сделка“, заяви говорителят на министъра на вътрешните работи Томас де Мезиер. Източникът добавя, че германското правителство прави всичко възможно, за да изпълни задълженията си. „Ето защо, не става въпрос за алтернативно споразумение“, съобщи министерството.

От Европейската комисията в Брюксел са заявили, че няма да коментират съобщенията в пресата.

#мигранти #Гърция #Турция #ЕС #Deutsche Welle

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници