Кукерите няма да са ограничени от забраната на бурките, обещават от ВМРО

Кукерите няма да са ограничени от забраната на бурките, обещават от ВМРО
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Предложената забрана за носене на бурки в София няма да попречи на кукерите, ангажира се пред "Нова тв" представителят на вносителите от "Патриоти за София/ВМРО" Карлос Контрера.

"Когато се подаде заявление за масова проява по закона за митингите, събранията и демонстрациите, всички участници ще бъдат извън обхвата на забраната", поясни Контрера.

"Идеята, която сме предложили, е заимствана от нормативни разрешения, които и в момента действат в Белгия и Франция", обясни представителят на ВМРО.

Фронтменът на рок групата "Хиподил" Светльо Витков потвърди в студиото, че ще подкрепи това предложение, макар според него да е малко пресилено акцентирането върху този проблем, по-важно било как ще се развият нещата с промените в Изборния кодекс заради ограничението на българите в чужбина да гласуват.

Другият представител в столичния съвет от партията "Глас народен" Венцислав Мицов, който бе в дискусия по същата тема в сутрешния блок на Би Ти Ви, също каза, че ще подкрепи забраната на бурките.

"Но ме смущава текстът за покриване на лицето - като партия подкрепяме да няма бурки, но всичко останало ми се вижда сбъркано", каза Мицов и за илюстрация си сложи тъмни очила и шапка.

По въпроса дали предложенията ще засегнат футболните фенове и ултрасите, които също слагат маски и покриват напълно лицата си, Контрера разясни: "Нормата е записана много синтезирано и ясно – на публични места не може да се носи дреха или плат, който покрива лицето или части от лицето, което пречи то да бъде разпознато".

#ВМРО #кукери #бурки #забрана #футболни фенове #партия #митинги #демонстрации

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници